Hírek

   A Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium diákjai április 25-én a nyár közeledtével szerették volna megtisztítani a környezetet. Miután mindenki felszerelte magát kesztyűkkel és zsákokkal a csapat elindult szemetet szedni. Nem csupán sok szemetet sikerült összegyűjtenünk, hanem egy erősebb és összetartóbb közösség is formálódott az esemény során. Mindannyian érezhettük, hogy egy kis részünk volt abban, hogy környezetünk szebbé és élhetőbbé váljon.A program az NTP-SZKOLL-23-0001 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.Facebook: Nemzeti Tehetség Program (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823)

Nyílt nap a Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégiumban!Megrendezésre került a nyíltnapunk. Ahová egyaránt ellátogattak vidéki, és miskolci középiskolás diákok is, akik reményünk szerint a felsőoktatásban képzelik el a jövőjüket.Igazgató úr köszöntését követően a kollégisták lelkesen és informatívan meséltek a kollégium mindennapjairól, bemutatva az intézmény működését és a diákok számára elérhető lehetőségeket. A tájékoztatók során sok érdekes információt kaptak a diákok, ami segítheti őket a jövőbeli döntéseikben.Az idei Nyílt Nap tehát remek alkalmat biztosított arra, hogy a leendő egyetemisták megismerjék a Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégiumot, és bepillantást nyerjenek az itt folyó életbe és tanulásba.

A program az NTP-SZKOLL-23-0001 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.Facebook: Nemzeti Tehetség Program

Március végén lehetősége volt a Romzsa Tódor Szakkollégium diákjainak moziba menni. A nagy figyelemmel kísért Dűne második részét nézték meg, amit közös megegyezéssel választottak ki, és nagyon tetszett nekik. Résztvevők a mozi látogatást követően élménybeszámolót tartottak, és kötetlen beszélgetés keretében megosztották egymással a filmről alkotott negatív és pozitív véleményeiket egyaránt.A program az NTP-SZKOLL-23-0001 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.Facebook: Nemzeti Tehetség Program (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823)

Március elején lehetőségük volt a Romzsa Tódor Szakkollégium diákjainak bowlinglozni menni. Az esemény nem csupán a sport és szórakozás jegyében zajlott, hanem a közösségépítésre is kiváló alkalmat teremtett. A diákok megismerhették egymás szórakoztató oldalát, erősítve ezzel a köztük lévő baráti kapcsolatokat. Az esemény után a résztvevők jókedvűen és felfrissülten tértek haza, készen arra, hogy új lendülettel nézzenek szembe az egyetemi kihívásokkal.A program az NTP-SZKOLL-23-0001 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.Facebook: Nemzeti Tehetség Program (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823)

Március első hétvégéjén (pénteken, szombaton) megrendezésre került a "Tudás útja" szakkurzus Pócsi Orsolya közreműködésével. Az előadás témája az oktatás és tanulás pszichológiájára összpontosított. Az előadás a társadalom szempontjából kiemelte az oktatás fontosságát, majd részletesen kitért a memória különböző típusaira és az információfeldolgozás alapelveire.A kognitív pszichológia és tanulás összefüggéseit vizsgálva világossá vált, hogyan működik a tanulás pszichológiai szempontból. A bemutatott memóriafejlesztési technikák és az információfeldolgozás pszichológiája gyakorlati szempontból is segítették a résztvevőket. A kurzus során a motiváció fontossága is terítékre került, bemutatva a motiváció pszichológiai alapjait, és rávilágítva, hogyan befolyásolja ez a tanulási folyamatot. A szakkollégium tagjai aktívan részt vettek a programon, mely végén egy összefoglaló és kérdések-válaszok blokk zárta a szakkurzust.A program az NTP-SZKOLL-23-0001 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.Facebook: Nemzeti Tehetség Program (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823)

A Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon vedége: Dr. Szobeczkiné Pócsi Orsolya 

Megrendezésre került hagyományunkhoz híven a szakkollégiumi farsang.
A rendezvény kezdetén a diákoknak lehetőségük volt bemutatni saját készítésű jelmezeiket, többek között feltűntek kreatív ötletek, humoros utánzatok. A jelmezbemutató után a hallgatók szavazhattak, hogy kinek a jelmeze tetszett a legjobban és az első három helyezett ajándékot kapott. Ezt követően megkóstoltuk a farsangi fánkokat, amit már mindenki nagyon várt. A rendezvényt csapatjátékokkal zártuk, ami szintén igazán közösségépítőre sikerült. 


A program az NTP-SZKOLL-23-0001 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.Facebook: Nemzeti Tehetség Program (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823)

Gratulálunk a szakkollégistáknak a Miskolci Egyetemen megrendezett Tudományos Diákköri Konferencián való részvételért! A program az NTP-SZKOLL-23-0001 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.Facebook: Nemzeti Tehetség Program (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823)

A Romzsa Tódor Szakkollégium hallgatói néhány napot tölthettek el Irotán, ahol egy lelkigyakorlat keretében elmélyülhettek a szellemi és lelki élet fontosságában. Az esemény főszereplője Szepesi Szilárd atya volt, aki értékes gondolatokkal gazdagította a résztvevőket.
Szilárd Atya a család és házasság mély értékeire is felhívta a figyelmet. Elmélkedései arra ösztönözték a résztvevőket, hogy szánjanak időt az elmélyült gondolkodásra, önmaguk és a körülöttük lévő világ iránti felelősségük megértésére.
A környezet nyugalma és az Irota által kínált természeti szépségek hozzájárultak ahhoz, hogy a résztvevők mélyebben megértsék önmagukat és egymást.

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósult meg.